Társkeresőként hogyan készüljünk a randevúra?

Hogyan készüljenek a társkereső Hölgyek és társkereső Urak a randevúra?

     Egy romantikus társkereső, pártaláló találkozón mindenképpen elegánsan jelenjen meg, mivel a sikeres pártalálásban nagyon fontos az első benyomás.

A nők viseljenek egy csinos, de nem túl kihívó ruhát vagy nadrágkosztümöt, a társkereső férfiak egy szép öltönyt vegyenek fel. Mindkét nem képviselői legyenek ápoltak. Előző nap a hölgyek csináltassák meg a hajukat, használjanak sminket, az urak borotválkozzanak meg. Parfümöt vagy jó minőségű dezodort fújjanak magukra, mert a jó illat is döntő tényező lehet a randevún. A hölgyek a ruhájuk színéhez illő retikült hordjanak.

Természetesen pénz is legyen a tárcájukban, mert erre nagy valószínűséggel szükségük lesz. A társkeresők ügyeljenek a száj higiéniára is, beszéd közben a kellemes lehelet eléréséhez egy mentolos cukorka elszopogatása is elég, de szájöblítőt is használhatnak. Lehet gyakorolni is a párbeszédet a tükör előtt a találkozóig.

Írják össze azokat témákat,kérdéseket, melyeket fel szeretnének tenni a randevún, esetleg néhány viccet, amit el akarnak mondani, így felkészülten mennek a találkozóra, nem jönnek zavarba amikor beszélni kell. Mindenképpen a tárkereső férfi hívja el a nőt az első randevúra, ez így illik.

Érdemes egy nyilvános helyet választani az első találkozóra, mert ez biztonságot ad, hiszen még nem ismerik egymást. A férfinek illő rendezni a számlát.

Első alkalommal lehetőleg ne fogyasszanak sok alkoholt. Bemutatkozáskor mosolyogjanak, de egy kézfogásnál és puszinál több nem kell, ez bőven elegendő.

Mutassanak érdeklődést, nézzenek egymás szemébe beszéd közben és hallgassák figyelmesen mit mond a másik. Ha mindezeket a tanácsokat megfogadják a társkereső Hölgyek és Urak akkor kellemes élményekben lesz részük.

----------

Kitartóan keresem életem párját, ennek ellenére egyedül vagyok, hogy miért?

 

     Több okból kifolyólag választják sokan az egyedüllétet, pedig a társkereső ember társas lény, szüksége van szeretetre, barátokra, szerelemre és boldogságra.

Sokan csalódtak már valakiben, túl vannak a nagy szerelmen, félnek a társas kapcsolat újabb nehézségeitől, az esetleges vitáktól, nem szeretnének kompromisszumokat kötni, de néhányan csupán túlságosan kényelmesek. Vannak olyan személyek is akinek magas elvárásaik vannak a másik nemmel szemben, mások egy tökéletes partnert keresnek, ami ugyebár nem létezik. Néhány társkereső ember gátlásos, nem mer közeledni a másik nem felé, nem képes idegeneket megszólítani, ezért él még magányosan.

Ha sikerül leküzdeniük a gátlásaikat, akkor újra megtanulnak kulturáltan ismerkedni és elfogadják azt a tényt, hogy senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, akkor már nagyobb esélyük van ideális párjuk megtalálására. Természetesen nagyon nehéz egy társkereső embernek gyökeresen megváltoznia, sokszor egyedül nem is képes erre, van amikor pszichológus segítsége is szükséges, de általában egy jó barát vagy egy megfelelő társkereső szolgálat is hasznos segítséget tud nyújtani.

Az a társkeresés lényege, hogy ne veszítse el a reményt, hiszen minden nap egy újabb esélyt kapunk a boldogságra, új szerelem megtalálására. Mindig keresni kell a jót, a szépet, ki kell használni az alkalmat az ismerkedésre lakodalomban, társas összejöveteleken. Minél többet forog társaságban, annál nagyobb lehetősége lesz új barát, barátnő megismerésére. Társkeresőként készüljön tehát a nagy kalandra - ami maga az élet - és minden alkalmat ragadjon meg az ismerkedésre, barátkozásra. Soha ne adja fel az álmait. Tűzze ki célul, hogy bizonyos idő eltelte után talál társat magának.

----------

Hogyan ismerem fel, hogy ha egy csaló társkeresőnek nevező személy hálójába keveredek?

      Nem könnyű megtalálni a párom a mai világban, az élet minden területén különösen nehéz. Nagyon sokan visszaélnek a távolság előnyével, mivel az internetes levelezés sok hazugságot és számos menekülési utat elbír. 

Nehéz szembenézni az igazsággal, hogy miért játszanak oly sokan a női szívekkel? Vegye észre, és ne higgyen a szép szavaknak ha egy internetes szélhámos kelepcéjébe került! Először is, ne őt, saját magát okolja! Túl gyorsan, túlságosan kiéhezetten próbált kapcsolatot találni és túl gyorsan az igaz szerelmet akarta meglátni benne. Ilyenkor, vagy Ön a több a sokadiknál, akit folyamatosan szédít az internetes hamis társkereső, de valójában nem akar Öntől semmit se. Sem randevút, sem közös terveket, sem közös jövőt. Csupán egy dolgot. A társkereső internetes levelezés izgalmát. És szó nélkül faképnél hagyja, ha Önre unt vagy túl követelőző lenne., ha több hónapos levelezés után végre találkozni szeretne vele és ő kifogyott a kifogásokból. Ilyenkor vagy törli a profilját vagy válasz nélkül hagyja a kétségbeesett leveleit, amelyekben még Ön aggódik, hogy mi történhetett vele, hová tűnhetett. Csak nem esett valami baja?

Egy internetes társkereső csaló után jól tudja, azonnal tovább kell lépnie! A legnehezebb az lesz, hogy társkeresőként újra megbízzon az emberekben, a férfiakban. Alaposan megrendült a hite, de bizalom nélkül soha nem lel igaz párkapcsolatra.

Mit tehet, hogy legközelebb ne egy ilyen alávaló alak áldozata legyen? Legyen nyitott az újabb ismerkedésekre. Adjon esélyt, annak is, aki tiszta szívvel közeledik Önhöz. Ilyen is van, bármennyire is nehéz ezt több szörnyű csalódás után elhinni. Ne levelezzen vele a társkeresővel a végtelenségig! Józansággal, óvatossággal, némi gyakorlatiassággal, ezután már ne várjon  heteket egy személyes találkozásra! Szorgalmazza a találkozót minél előbb, hogy kiderüljön, valóban van-e elég szimpátia, őszinte érdeklődés önökben az ismerkedés folytatásához! Élvezze ki az ismerkedés a randevú minden fázisát! Tudja, hogy mit akar a másik fél” Kis etyepetyét, futó kalandot, egy felszínes viszonyt vagy komoly kapcsolatot!

Kellő számú beszélgetős ismerkedéssel ismét megakadhat valakin a szeme és újra megnyílhat valaki, meglehet az igazi társkereső Ur előtt a szíve. Csak ne adja fel! Minden társát kereső megérdemli és vár valahol, valakivel a boldogság, de tenni kell érte, keresni és keresni a leendő férfi párom, az igaz hercegemet!

----------

Hölgyként mire figyeljek az első randevún?

     Sok társkereső Hölgy szorong és izgatott az első találkozás előtt és mindenáron megszeretne felelni a férfi elvárásainak. Ez nem feltétlenül szerencsés! A színészkedést hamar észreveszi a leendő férfi és lerövidíti a találkozó idejét, kifogásokat keres és már vége is az első randevúnak. Lazítson, próbáljon nyugodtan és természetesen viselkedni, ne akarjon az egyéniségén a belsőértékein változtatni. Szabjon meg egy időkorlátot arra az esetre, ha mégsem tetszik a társát kereső férfi és ebben az esetben nyugodtan távozhat, nem sért meg vele senkit. Ha rokonszenvesnek találják egymást természetesen tovább beszélgethetnek. A randevú elött ügyeljen az öltözködésére, mert a legelső amit a társát kereső férfi megtekint az a nő alakja, járása, öltözete. A haj, arcbőr jó kinézete is lényeges, hiszen ezen sok múlhat az első találkozáskor. Nagyon fontos a kellemes illat, mert ez is döntő szempont lehet.

     Beszélgetéskor figyeljen a partnerére, nézzen a szemébe, legyen érdeklődő, éreztesse vele hogy érdekli a mondanivalója. Kérdezze meg hogy mivel foglalkozik, mi a hobbija, mit szeret és mi kedves az életében? Beszéljen saját magáról is, de ne mondjon el mindent első találkozáskor. Nem árt egy csipetnyi titokzatosság. Néhány viccet is elmesélhet, a nevetés oldja a feszültséget.

     A volt párjáról ne tegyen említést, (hogy milyen jó volt a közös kapcsolatuk és sajnálja hogy elmúlt,stb.), mert ez elrontja a hangulatot, mivel egy férfi sem akar erről hallani. Ne fogyasszon sok alkoholt, mert ez is rossz benyomást kelthet és a későbbiekben nem tudja kontrollálni további cselekedeteit, ami veszélyes lehet.

     Keltse fel a férfi érdeklődését ha szimpatikusnak találja, intimitást kerülje az első randevún. Elég egy csók, egy kézfogás, a társkereső nő ne legyen azonnal szerelmes és utána udvariasan elköszönhet -nek egymástól. Biztos lehet benne, hogy a társkereső férfi újabb találkozót kér, tartsa be az alapvető lépésről - lépésre a randevú folyamatát.

----------

Hogyan tervezzem meg a boldogságomat?

Mindenkinek mást jelent a boldogságfogalma, mert két társkereső soha nem egyforma. Van akit az olvasás, utazás, tanulás tesz boldoggá, de olyanok is vannak, akiknek a pénz és a karrier szerez örömet. Azonban a társukat kereső hölgyek és az urak nagy átlaga ilyenkor a házasságra, szerelemre, családalapításra, otthonteremtésre gondol, de kevesen vannak akik ezt előre megtervezik, pedig érdemes.

Minél részletesebb tervet készít arról, hogy hány gyermeket szeretne, milyen házban akarja leélni az életét, mikor akar autót, nyaralót venni, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy megvalósulnak az álmai. Érdemes heti, havi, több éves ciklusban gondolkozni, kikalkulálni mikor lesz annyi jövedelmünk, hogy megtudják vásárolni az áhított autót vagy házat, megtervezhetik a nyaralás kiadásait és a gyerekvállalás költségeit. Ha már megszületett a baba, akkor annak nevelését is meglehet tervezni.

Összeírhatják azt is, hogy milyen babaruhákat, babakocsit, játékot fognak a babának vásárolni. Természetesen ezeknek a céloknak a megvalósítása rengeteg kitartást, energiát, befektetett munkát igényel, de megéri a fáradságot. Azonban vigyázni kell arra, hogy a sok feladat mellet ne váljon monotonná a házasságuk, ne hidegüljenek el egymástól mert csak akkor fognak örülni a megszerzett tárgyaknak ha az emberi melegség, szeretet megmarad közöttük.

A társra találók figyeljenek egymásra, minden héten kettesben eltöltendő közös programokat, például menjenek kirándulni, sokat beszélgessenek, ne feledkezzenek meg a romantikus mindennapokról a gyertyafényes vacsorákról sem, éljék át  újra a randevú varázsát. Ha ezeket a tanácsokat megfogadják, akkor kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolati életük lesz, gyermekük egészséges, nyugodt családi légkörben fog felnőni.

----------

Miért vagyok egyedül? Nem sikerül megtalálnom a páromat.

 Különös az én történetem. Egy presszóban ismertem meg a társkereső férfit, akinek szőke haja, csodálatos kék szeme, volt és olyan gyengéden, vágyakozva nézett rám, ahogy azelőtt még soha senki. Kedvesen szólt hozzám, megkérdezte hogy megiszom-e vele egy kávét? Kábultan igent mondtam, ez volt az első randevúnk, lelkemet átmelengette a boldogság. Amikor megérintett borzongás futott végig az egész testemen, ittam a szavait mint más a pezsgőt. Sajnos később ez a kedvesség durvaságra változott, mintha nem is az a jóságos társkereső ember  lett volna akit megismertem. A Facebook oldalon más nők fotójára lájkolt, az enyémre nem és ez megalázó volt számomra. Megfeledkezett a névnapomról és a születésnapomról, nem köszöntött fel, ami nagyon rosszul esett nekem.

 Rá kellett jönnöm, hogy nem szeret engem eléggé.  A szívem majdnem megszakadt a fájdalomtól, rengeteget sírtam miatta, éjszakánként alig aludtam, de még reméltem hogy újra visszatér a régi kedvessége. A születésnapjára a kedvenc italát vettem, de durván elutasította a köszöntésemet, azt mondta, hogy ”erre nem volt semmi szükség”.    Ez volt az utolsó csepp a pohárban, szakítottam vele, de azóta sem tudom elfelejteni. Még most is emlékszem a tekintetére, mely szinte megigézett, a mosolyára, kedves szavára.

 Titokban várom hogy ismét visszatérjen hozzám és bocsánatot kérjen. Lehet hogy ez soha nem fog megtörténni, de én nem tudom a szívemből kitörölni annyira szeretem. Talán nem is akarom elfelejteni, rózsaszínű ködbe burkolózva egy álomvilágban élem az életem, amiből nem tudok felébredni. Ha egy másik férfivel próbálok kapcsolatot teremteni az Ő arcát, szép kék szemét, tekintélyes termetét látom, ezért vagyok egyedül. Már arra is gondoltam, Hogy coach vagy pszichológushoz kellene fordulnom a társkereső problémámmal.

----------

Párkeresés buktatói, avagy az internetes társkeresés.

 Az internetes társkeresés egyáltalán nem könnyű, mert sok kalandra vágyó személy regisztrál és egy védtelen társkereső hölgynek kimondottan veszélyes. Több dologra oda kell figyelni ahhoz, hogy valóban tartós kapcsolatra törekvő partnert találjunk. Sok mindent elárulnak a feltöltött profilfotók és a bemutatkozó sorok. A kihívó szex képek, rövid bemutatkozó levelek kalandot kereső partnerre utalnak, tehát vigyázni kell a hamis regisztrál társkeresővel.  Néhány e-mail szinte mindent elárul egy ember személyiségéről. Ha a hamis társkereső leveleiben állandóan a szexre céloz vagy azt írja magáról, hogy évek óta egyedül él és a rengeteg munka miatt nagyon elfoglalt, akkor valószínűleg párhuzamos hazug párkapcsolatai vannak, nem akar veled több időt eltölteni. 

 Fontos: A  chatelés alkalmával elsőre ne adjuk meg senkinek a lakcímünket, telefonszámunkat, elég egy e-mail cím, nehogy később egy zaklató áldozatai legyünk. Ha hosszabb ismeretség után nem mutat be a szüleinek, akkor szintén el kell gondolkoznunk azon, hogy vajon komolyan vesz-e minket? Aki érzelmeiről nem beszél egyértelműen, csak ködösen utal arra, hogy valamikor szeretne párkapcsolatot, abban az esetben nem biztos, hogy veled tervezi a  jövőjét. Ha egy férfi az első randevút a lakásán tervezi az nem valószínű hogy házasságra gondol, tehát legyünk óvatosak a leendő randevún, az új partnerrel, inkább nyilvános helyen randevúzunk, találkozzunk.

 A találka alkalmával oda kell figyelni a testbeszédre is. Ha többször más felé figyel a partnerünk, nem néz a szemedbe, zsebre teszi a kezét, elvonultan telefonál és hosszasan beszélget valakivel, akkor már titkai vannak a társkereső férfinak, nem őszinte hozzád, nem keltetted fel az érdeklődését. Ebben az esetben legjobb rövidre zárni a randevút és mielőbb távozni.

 Legyél tehát óvatos minden új partnerrel, figyeld meg a reakcióikat, ezekből ítélve vond le a megfelelő következtetéseket.

----------

A társkeresési belső akadályaim.

Az én korábbi kedvesem mindennap elhalmozott engem apró ajándékokkal, gyönyörű virágokat hozott nekem. Mindig mondott valami szép és kedves bókot, gyakran előkelő éttermekben vacsoráztunk. Térden állva vallott szerelmet, és amikor együtt voltunk úgy éreztem, hogy nálam nincs boldogabb társát kereső ember a Földön. A barátnőim irigyeltek, mondogatták, hogy én milyen szerencsés vagyok hogy ilyen rendes férfit sikerült találnom. Úgy éreztem, hogy soha nem lesz vége ennek a csodálatos szerelemnek, de sajnos csalódnom kellett. A párom hűtlen lett hozzám, melynek egyre több jelét vettem észre. Gyakran órákig felém sem nézett, amikor telefonált félrevonult, rúzsfoltos volt az inge, de mindig talált valami magyarázatot ezekre a dolgokra. Sokáig hittem neki, mert bízni akartam benne, hiszen nagyon szerettem.

 Egy alkalommal azonban a saját szememmel láttam, hogy más nővel csókolózik. Ekkor úgy éreztem, mintha kést szúrtak volna belém, a szívem majdnem megszakadt a fájdalomtól, de erőt vettem magamon és szakítottam vele. Azóta is rágondolok, nem tudom elfelejteni azt a sok szép napot amit együtt töltöttünk. Titokban azt remélem, hogy egy napon visszatér hozzám és könyörög a bocsánatomért. Lehet, hogy ez soha nem fog megtörténni, de a szakítás óta félénk és emberkerülő lettem, alig mozdulok ki otthonról, nem járok társaságba olyan mértékű lelki sérülést szenvedtem el.

A barátnőimmel sem tartom már a kapcsolatot, szégyellem előttük magam, pedig nem én voltam a hibás. Nem tudok megbízni a társkeresőkben, mert arra gondolok, hogy minden férfi hűtlen és csalfa. Félek az újabb szenvedéstől, nem akarok többet sírni egy kapcsolat miatt sem, ez akadályoz meg abban, hogy új életet kezdjek egy másik partnerrel.

----------

Az első randevú fontossága a társkeresésben.

  Az első találkozás sok párkereső életében sorsfordító lehet, ezért mindenképpen alapos felkészülést igényel. Ha valóban komolyan veszi a társkeresést, akkor nem indul el slampos öltözékben, zsíros hajjal, hanem elegáns ruhában, szép cipőben, frissen fodrászolt frizurával készül. Érdemes egy jó minőségű parfümöt is használni, mert a kellemes illat szintén megfelelő benyomást kelt a társkereső félben. Ne felejtse el a kedves modort, mosolygást, udvarias társalgást sem, amire a randevú előtt fel lehet készülni.  Írjon le előre néhány kérdést, gyakorolja a társalgást.

  Az is lényeges szempont, hogy hol zajlik le a találkozó. Egy elegáns étterembe vagy presszóba érdemes menni, ahol jól érzik magukat. Udvariasan rendeljenek, ne vitatkozzanak a pincérrel, mert ez nem kelt jó benyomást. A fogyasztás után mindenképpen az a személy fizessen aki randevúra hívta a másikat. Szeszes italt lehetőleg ne kérjenek az első találkozó alkalmával, inkább üdítőt rendeljenek. Beszéd közben figyeljen a partnerére, nézzen a szemébe, ne az óráját, mobiltelefonját keresgélje, mert ezzel akár egy életre elüldözheti a másikat. Kérdezze a hölgyet vagy urat a munkájáról, szabadidős tevékenységéről és mutasson érdeklődés iránta amikor az válaszol. Beszéd közben megfigyelheti a másik személy reakcióját.

  Ha figyelmesen hallgatja Önt, a szemébe néz, mosolyog, akkor felkeltette az érdeklődését, de ha lesüti a szemét, másfelé figyel az rossz jel, nem érdekli az Ön mondandója. Ebben az esetben érdemes rövidre zárni a találkát és udvariasan elköszönni. Természetesen az is előfordulhat, hogy Önnek mint párját kereső nem tetszik a másik személy, akkor találjon valami ürügyet és udvariasan köszönjön el a partnerétől, de semmiképpen ne sértse meg.

----------

Férfiként mire figyeljek az első randevún?

Nagyon sok dologra kell gondolni az első találkozás előtt annak érdekében, hogy sikeres legyen a randevú. Fontos az ápoltság, ami alatt a borotválkozás, hajápolás, higiénikus megjelenés értendő. Figyelmet kell fordítani a ruházatra, ajánlott öltönyt, nyakkendőt viselni. Érdemes egy csokor virágot vinni a hölgynek akivel találkozik, ez mindenképpen jó benyomást kelt. Legyen hozzá kedves, mosolyogva mutatkozzon be, találkozáskor nyújtson neki kezet. Hívja meg egy italra vagy ebédelni - attól függően, hogy mennyire szimpatikus  - és a számláját mindenképpen Ön rendezze.

Ne fogyasszon alkoholt, üdítőt rendeljen, mert a túlzott alkoholfogyasztás rossz benyomást kelthet.

Beszélgessen vele, érdeklődjön a kedvenc időtöltéséről, munkájáról, családjáról. Mindig nézzen a szemébe, figyeljen a hölgy válaszaira. Soha ne beszéljen az exéről, ne panaszkodjon, engedje el a múltat, csak a partnerére koncentráljon. Viszont saját magáról egyéb dolgokat elmesélhet, a munkájáról, hobbijáról tájékoztathatja a hölgyet. Figyelje meg a nő reakcióját.

Ha nem tudja Önről levenni a tekintetét, teljes testével Ön felé fordul, kérdéseket tesz fel, akkor felkeltette az érdeklődését, de ha például a telefonjával foglalkozik, másfelé tekint, unott az arckifejezése vagy lesüti a szemét, az azt jelenti, hogy nem találja magát szimpatikusnak. Érdemes tehát a testbeszédre is odafigyelni, mert ez sok mindent elárul. Abban az esetben, ha nem alakul ki a kölcsönös rokonszenv, akkor zárja rövidre a randevút, de azért legyen udvarias a partnerével. Ha szimpatikusak egymásnak - a testbeszéd jeleiből ítélve - akkor természetesen érdemes minél több időt együtt tölteni.

----------

Férfi társkereső

Manapság rengeteg férfi keres különböző fórumokon, közösségi oldalakon, társkereső blogokon komoly vagy alkalmi kapcsolatot szinte minden korosztályból.

Olyanok is vannak, akik nem nőt, hanem férfit akarnak megismerni, de ez ritkábban fordul elő. A legtöbben barátnőt keresnek, mert még nem akarják magukat elkötelezni, félnek a házasságtól, inkább szórakozni, lazítani szeretnének.  Általában több nővel leveleznek, chatelnek, majd később randevúznak, úgymond keresik az igazit.

Nyilván azoknak a hölgyeknek írnak először, akik nekik szimpatikusak a fotójuk alapján. Bár ez lehet egy régi fénykép is, erre nem lehet alapozni teljes mértékben, azonban a személyes kontaktus alkalmával kiderül az igazság. Leginkább presszóban, nyilvános helyeken szeretnek ismerkedni de van olyan férfi is, aki mindjárt a lakására próbálja felcsábítani a hölgyet. Ha ez sikerül neki, akkor kiábrándul a társkereső, elveszíti az érdeklődését, talán soha többé nem keresi meg az ilyen komolytalan hölgyet.

A férfi harcos típus, szeret megküzdeni a nő kegyeiért, nem lelkesíti a könnyű győzelem. Milyen Hölgy ideális egy társkereső Úr számára? Elsősorban azt a hölgyet szeretik, akivel jókat lehet beszélgetni, odafigyel rájuk, magabiztos, van egyénisége és nőies kisugárzása, de nem hagyja magát elcsábítani már az első randevún. Értékeli a férfi, ha egy nő megbízik benne, nem féltékenykedik állandóan, a barátaival is szórakozik, és hagy neki is egy bizonyos szabadságot. Szereti az őszinteséget, de nem bírja elviselni, ha egy nő az első találkozáskor az exe miatt kesereg vagy már a  házasság, gyermekvállalás témáját hozza szóba. Ez egy férfi számára riasztó, és minden bizonnyal a menekülés útját fogja keresni.

Többszöri találkozás után - amikor már a kölcsönös rokonszenv kialakul - természetesen szóba jön a családalapítás lehetősége is.

----------

Hogy szúrtam el az első ismerkedésemet a társkereső férfival!

 Úgy gondolnám hogy ha idősödünk, bölcsebbek leszünk, és több tapasztalatot szerzünk a társkeresés területén, könnyebben fog menni a társtalálásom. Ez részben igaz, de a párkeresésre egyáltalán nem.  Íme a saját történetem keretében.

  59 éves társát kereső Hölgyként kezdtem bele a párkeresésbe.  huszonöt évet voltam együtt az élettársammal, ilyen hosszú idő után nehéz volt visszaállni a randevúk izgalmába. Elhatároztam, hogy regisztrálok egy társkereső iroda oldalra, hátha ott könnyebben találok társat magamnak. Valljuk be ennyire idősen nem szerettem volna elmenni egy bárba, kétes alakok és ismeretlenek, nahát ezt mégsem vállalom be.

 Kaptam egy üzenete egy szimpatikusnak látszó társkereső Úrtól, akinek az volt a jeligéje, hogy ”szeretném megtalálni a páromat”. Pár levél váltás után megbeszéltük, hogy találkozunk egy bevásárlóközpontban. Innentől kezdődött a bonyodalom. A randevú napját már elis felejtettem még jó, hogy felírtam magamnak a noteszomba, pár éve nem voltam férfi társaságában és nem tudtam hogyan kezdjek neki. Kicsit bohócnak éreztem magam, kérdeztem magamtól, ilyen idősen mit akarok még az élettől.

 A ruhás szekrényemet üresre pakoltam, felpróbáltam az összes ruhámat (három darabot találtam elfogathatónak), könnyen döntöttem, hogy mit vegyek fel, hogyan nézzek ki. Tudtam, hogy fontos az első benyomás a társkeresésben így a legjobb formámat akartam hozni. Nagy volt a feszültség rajtam, kavarogtak az érzelmek. Aztán megpihentem egy percre és higgadt fejjel átgondoltam az egészet. Rájöttem, hogy nem omlik össze a világ bennem ha nem sikerül a randevú, hogy párt találjak magamnak, végül is ez csak az első randevúm.

 Azért megyek, hogy megismerjek egy férfit, akivel most randevúzok először. A bemutatkozása alapján szimpatikusnak tűnt, de ez nem jelenti azt, hogy személyesen is szimpatikusnak látjuk egymást.  Sejtettem, hogy valószínű Ő is ugyanolyan vegyes érzésekkel érez mint én. 

 Ennek a tudatnak az ismeretében sokkal jobban ment a készülődés, felvettem a kedvenc ruhámat, amiben jól érzem magam és elindultam a randevúra. Arra gondoltam, hogy mi lesz ha nem lesz ott vagy esetleg nem az a társkereső férfi jön akit a fotója alapján elfogattam, egyre nagyobb szorongás jött úrrá rajtam, egyszerűen annyira vert a szívem mint még soha, gondoltam beszélek pár szót vele és már el is jövök a megbeszélt helyről.

 Végül is a vége az lett, ugyan elmentem a bevásárlóközpontba elhaladtam a megadott találkozói pont mellet, ott ált a férfi és az óráját nézegette, de nem mertem odamenni hozzá azzal a nagy lendülettel továbbhaladtam és elköltöttem az összes pénzem ami a bukszámban volt.

Bevallom, féltem, gyanakvó voltam, sok belsőfélelemmel és előítélettel felvértezve elszúrtam az egészet a randevút.

A következő randevúmra jobban figyelek és nem leszek ennyire nyuszi!

----------

Alanyi jogon jár a boldogság, a szerelem!

Amikor az emberben hosszabb társtalanság után elhatározódik, hogy szeretne egy új kapcsolatot számtalan megválaszolatlan kérdés és kétely merül fel. Nagyon fontos, hogy mikor érkezik el ehhez a bizonyos stádiumhoz. A véleményem szerint nem szerencsés túl gyorsan új kapcsolatba menekülni a magány miatt míg mások azt vallják, hogy más karján, új környezetben feledni könnyebb.

Mindenki legbelül saját maga érzi mikor áll készen egy új párkapcsolatra, a boldogságra.

Azonban jó ha tisztában vagyunk vele, hogy a feleség-élettársi kapcsolatainkban elkövetett sérelmek, hibák romboló folyamatost gyakorolhatnak a további társkeresésünkben, párválasztásunkban. Amikor valaki túl sok hazugságot, becsapást kapott a volt párjától akkor már a simogatástól is megijed. Sajnos az előző kapcsolatokban ejtet érzelmi sebek nehezen gyógyulnak és bizony problémákat okozhatnak az új kapcsolatban.

Amikor újra randevúzni járunk és kinyitjuk szívünk rejtet bugyrait sokszor követjük el azt a hibát, hogy az előző partnerünkhöz, (a lányok az apjukhoz) hasonlítjuk a kiszemelt társkereső felet. Ezt a társkereső másképpen értelmezte, ő másképp viselkedett, ő a nemtetszésünk ellenére reagált ugyan azon szituációra. Ez a legnagyobb hiba amit elkövethetünk, hogy tulajdonképpen a múltunkat, a régi kapcsolatunkat keressük az új szerelemben.

A másik hiba amit a társkereső ember rendszerint elkövet, hogy lefest magában egy képet a megfelelő társról. Mind külsőleg mind belsőleg. Aztán találkozik valakivel akit vonzónak talál és egyből elutasítja, aztán a beszélgetés, ismerkedés alkalmával a randevún ez a lefestet kép nem mindig illeszkedik a valósággal.

Természetesen vannak olyan elvárások a másik fél irányában amik sok párkereső számára alap fontosságúak. Többek közt említeném itt a kereszténységet, az etnikai hovatartozást érdeklődési kört stb. Sokszor találkozni olyannal is aki hiszékenyen és elvakultan horoszkóp alapján választ társat magának.

Az első randevút általában hosszas beszélgetések és üzenet váltások, ismerkedés előzik meg, így mire a találkozóra sor kerül már sok mindent megtudhatunk a kiszemelt társkeresőről. Az emberek nagy része nehezen veszi rá magát, hogy társkereső online oldalon ismerkedjen, valjuk be teljesen jogos a félelmük.

Még többen vannak akik az életkorukra hivatkozva nem nagyon mernek ismerkedni pedig a szerelem kortalan és mindenkinek jár. Nem kizáró ok sem a testi fogyatékosság, vagy hogy egyedülálló szülő 2 gyermekkel.

Minden embertársamnak alanyi jogon jár a boldogság megélése és a szerelem ami boldoggá tesz.
----------

A múltat le kell zárnunk, hogy új társra leljünk!

 

Mielőtt új párkapcsolatot kezd mindenképpen próbáljon túllépni a korábbi szerelmi csalódáson.

 

 A társkeresés nagyon nehéz dolog, azonban erős akarattal meg lehet valósítani. Először is a az újrakezdő társkereső ne rágódjon mindig a múlton, próbálja elfelejteni az exét. Fotóit,  leveleit tüntesse el, hogy ne emlékezzen rá állandóan. Minden közösségi oldalról léptesse ki régi barátját vagy barátnőjét, mert ez is zavaró tényező. Törölje ki a telefonszámát, e-mail címét, hogy még véletlenül se hívhassa fel és ne írhasson neki. Nagy a kísértés ilyenkor, de ne essen abba a hibába, hogy felszakítja a régi sebeket, mert újabb csalódás érheti.  Relaxáljon, készítsen habfürdőt, gyújtson meg néhány illatgyertyát egy stresszesebb nap után, ettől meg fog nyugodni.

 

 Engedjen szabad utat a könnyeinek, sírja ki a bánatát, meglátja, hogy nyugodtabb lesz ezután. Írja le az összes sérelmét amit volt párja okozott, ez is segíthet feldolgozni a fájdalmat, de ne merüljön önsajnálatba. Koncentráljon a jövőre, tűzzön ki célokat és próbálja azokat megvalósítani. Kezdjen bele új dolgokba! Tanuljon nyelveket, olvasson esténként vagy találjon egy új kikapcsolódást, ami eltereli a figyelmét. Bármit megtehet, ami segít a korábbi társkapcsolatát felejteni.  Törekedjen rá, hogy egész nap elfoglalja magát, így nem ér rá a múlton elmélkedni. Menjen el a fodrászhoz és csináltasson egy új frizurát, ez is örömmel fogja eltölteni és már nem az exén, hanem egészen máson fog gondolkozni. Találkozzon a barátaival, szervezzenek minél több közös társkereső programot, menjenek moziba, kirándulni, sokat beszélgessenek. Ez is egy elterelő hadművelet.

 Ha mindezeket megteszi, akkor lényegesen könnyebben átvészeli a régi társkapcsolat okozta fájdalmakat és lesz ereje új életet kezdeni.

----------

Társkeresés özvegyen, rossz egyedül.

 Nagyon nehéz azoknak a társkereső nőknek, társukat kereső férfiaknak újabb társkapcsolatot kialakítani, akik tragikus körülmények között veszítették el a házastársukat.

 Minden újabb partnert az elvesztett személyhez hasonlítanak, csak hosszabb idő után tudják feldolgozni szerettük halálát. Hónapok vagy talán évek múlva nyílnak meg egy új kapcsolat előtt. Ezeknek az embereknek időt kell hagyni, nem szabad erőltetni a társtalálást, csak amikor már valamennyire begyógyultak lelki sebeik, akkor érdemes tőlük randevút kérni. A találkozó lehetőség szerint csendesebb helyen történjen, ne egy zajos, forgalmas szórakozóhelyen, mert ez sértheti a még gyászoló személy érzéseit.

 Az a legszerencsésebb, ha két özvegy találkozik, így mindjárt van témájuk, elmesélhetik volt házastársuk halálának körülményeit, egymás vállán kisírhatják fájdalmukat. Egy idő után megkönnyebbülnek és egyre inkább megnyílnak egymás előtt. Érdeklődni fognak a másik munkája, hobbija iránt és később közös programokat is szerveznek.  Aki fiatalon vesztette el a párját, egy vagy több kisgyermeke van, annak talán a legnehezebb új társat találni, aki elfogadja a korábbi házastárs kisfiát vagy kislányát és segít neki felnevelni.

 Célszerű olyan társkeresővel megismerkednie, akinek szintén van gyermeke, akkor nagyobb az esélye a hosszabb távú kapcsolatnak. Az idősebb korosztálynak sem könnyű házastársa elvesztése után új életet kezdeni, mert egyrészt már kapcsolatban élnek a hozzá hasonló korúak, kevés az egyedülálló társkereső személy akivel találkozhatnának.

 Természetesen nem reménytelen a társkereső özvegyeknek sem társat találni, de nem árt előtte több személlyel megismerkedni, informálódni az adott jelöltekről, nehogy rosszul válasszanak.

----------

Társkeresésben a kaland vagy család az elsődleges?

 

Általában a nős férfiak szoktak ezen gondolkozni, a nőknél ritkábban fordul elő, hogy a kettő között akarnának választani. Addig keresik a könnyűvérű nőket, laza kapcsolatokat, amíg nem találnak rá az igazira a boldogságra. A társát kereső férfi akár több száz nővel is képes ágyba bújni. Általában internetes levelezéssel, majd egy éjszakás randevúval zárulnak ezek a flörtnek, viszonynak is nevezhető találkák, mely a férfiak - de bizonyos nők számára is - felejthető élmények. A rövid távú kalandok sok örömet szereznek főleg a társkereső férfiaknak, de nagy kockázatot is rejtenek magukban. Főleg amikor ismeretlennel kerül valaki szexuális kapcsolatba  akkor vállal nagy kockázatot, mert nem tudhatja, hogy a partnerének milyen egészségügyi problémája van, amivel könnyen megfertőződheti, ezért fontos a megfelelő védekezés. A társas kalandoknak azért van néhány előnye is: nincs kötelezettség, nem vállalnak felelősséget senkiért,  nem kell hűségesnek lenniük. 

 

 

Amikor egy férfi megtalálja az igazi szerelmet a boldogságát, akkor már nem keres alkalmi kapcsolatokat, mert nem lesz rá szüksége. Megházasodik, családot alapít számára ideális társkereső nővel. Ez egy hosszú távú, nyílt felvállalása a közös életnek, ahol elvileg nincsenek titkok, de majd lesznek gyermekek, akiknek jó példát fognak mutatni, és a társukkal jóban-rosszban, szegénységben-gazdagságban együtt élnek. Nagy felelősséggel és rengeteg kötelezettséggel jár a család felvállalása, a gyermeknevelés is sok munkát igényel, de ha szereti egymást a társkereső pár, akkor minden nehézséget, akadályt le tudnak küzdeni.

 

----------

A társas kapcsolatban mire képes egy szál rózsa?

 

A rózsák mély érzéseket jelképeznek, de minden színnek különböző jelentése van. Egy szál rózsa közelebb hozhat ahhoz a társkereső személyhez, aki után vágyakozunk és barátságot köthetünk, kibékülhetünk általa, de féltékenységet, gyászt, fájdalmat is jelenthet.

 

 

A társkereső nők szeretik a virágokat, ezért érdemes a randevú alkalmával a szeretett hölgynek egy szál piros rózsát vinni, mert ez a szerelmet, kötődést és a vágyat fejezi ki.  A mély bíbor színű rózsa szerelmet jelent első látásra, ez is szép ajándék lehet a találkán. A párját kereső hölgy örülni fog a kedves  gesztusnak és meg fogja hálálni a figyelmességet. Ebből látja majd, hogy a társát kereső férfi szereti, gondol rá.

 

Természetesen a virág mellé még bonbont vagy ékszert is vehet ajándékba a nagyobb hatás kedvéért, utána elviheti a kedves leendő társkereső párját egy romantikus vacsorára valamelyik előkelő étterembe. Az elegáns ruha, a szép cipő, a jó parfüm, és az ápoltság is nagyon fontos szempont, mindenképpen ügyeljen ezekre a részletekre. A kedvességet, jó modort se felejtse el a társát kereső férfi, figyeljen a társkereső partnerére. Ha csak barátságot akarunk kötni valakivel, akkor sárga rózsát adjunk neki, ha viszont a kedvesünknek adjuk, akkor ez a féltékenységet szimbolizáljaA fehér rózsa a béke és a tisztaság jelképe, ha egy jó barátunkkal összevesztünk, akkor békülés céljából adjuk neki. A kék rózsa a hitet és  bizalmat jelent, üzlettársnak, munkatársnak szokás adni, akinek bízunk a sikerében.  A fekete rózsa a forradalom, gyász, tiltakozás jele, ezt nem ajánlatos adni főleg egy bemutatkozó társkereső randevún.

----------

A társkereső Hölgyek és Urak miről beszélgessenek a randevún?

 

Nagyon sok téma van, amiről egy találkán beszélgetni lehet.  Bevezetőként lehet az időjárásról, művészetekről, filmekről társalogni, valamint az étlapon levő fogásokról, vendéglőről is lehet beszélgetni.

 

A társkereső randevún szóba hozhatják a gyermekkori élményeket, a kedvenc játékokat, iskolákat, játszóterek ahová szívesen jártak. Később  megkérdezhetjük a leendő párunkat, hogy mi a foglalkozása, szereti-e a munkáját, hol dolgozik? Érdeklődjünk az iránt, hogy mit szeret csinálni a szabadidejében? Milyen helyekre jár bulizni, szórakozni a társkereső partnerünk? A hétvégén mit szokott csinálni? Gyakran jár-e üdülni? Hol nyaralt legutóbb? Hová szeretne még eljutni?  Mik a kedvenc állatai? Milyen márkájú cipőket, ruhákat visel? Szeret-e olvasni, színházba, moziba járni? A bűnügyi vagy a romantikus filmeket kedveli? A könyvek közül milyen témáról olvas szívesen? Vannak-e testvérei, milyen gyakran jár össze a család? Milyen ételt, italt szeret fogyasztani? Azért lehetőleg ne úgy hangozzanak a kérdések mint egy bírósági vallatás mert megijed a társkereső partnerünk.

Viselkedjen természetesen, próbáljon ellazulni a beszélgetés során. Gondoljon arra, hogy a másik fél is zavarban lehet, hiszen még nem ismerik egymást a társkeresők. Mindig figyeljen partnere válaszaira, nézzen a szemébe, ezzel éreztesse, hogy érdekli a mondanivalója. Néhány viccet is érdemes elsütni, így oldottabb lesz a randevún a hangulat. Természetesen nem durva szexviccekre gondolok, hanem egyéb kategóriákra, melyet egyikük sem érez sértőnek. Semmilyen intim témát ne hozzanak szóba az első randevún, és lehetőleg üdítőt fogyasszanak, ne kérjenek szeszes italt, mert ezzel elriaszthatják leendő partnerüket.

 Kellemes társkeresést kívánok a társukat kereső társkereső Hölgyeknek és társkereső Uraknak.


----------

70 éves özvegy férfi vagyok, aki elkeseredve keresi a leendő társát.

Részlet a levélből amelyet a napokban kaptam egy idős úrtól:


Az akarás, a múlt lezárása az első lépés a társkeresésben és a kor nem számít ebben a tekintetben.

"30 évvel ezelőtt vesztettem el a feleségemet, aki a legjobb barátom, szerelmem és az igaz társam volt.

A volt nejemmel későn kerültünk össze, az akkori helyzet  és a beosztásom nem engedte.

Nagy boldogságban, őszinteségben, szeretetben éltünk a párommal.

Hatalmas bánatomra 5 évvel ezelőtt az én kis Julikámat magához szólította az Úr.

Most érkezett el az idő és úgy érzem, letudom zárni a múltat, de soha nem felejtem, nagyon rossz egyedül és szeretnék társat keresni és találni.

A szomszédjaim beszélnek a hátam mögött "korán eszébe jutott a társkeresés, na ez is vén fejére bolondult meg, kíváncsi leszek, milyen nőszemélyt hoz haza a házába,stb".

Én mindenesetre kitartó leszek, biztos vagyok abban, hogy van a kis hazánkban egy őszinte, kedves asszony, aki még a hátralévő kis életemben mellettem marad jóban, rosszban.

Üdvözlettel:

K. József"

Társkereső szerelem első látásra

A parkban megszólított a boldogság.

Egy kellemes őszi napon sétáltam a parkban, néztem a fákról lehulló faleveleket, és arra gondoltam hogy milyen gyönyörű itt minden és már nagyon ideje lenne megtalálnom az eddigi sikertelen társkeresésben a társam a boldogságot. A nagy csendet hirtelen ruganyos léptek zaja törte meg, valaki jött utánam. Először nem is foglalkoztam a dologgal csak élveztem a friss levegőt és a táj szépségét, de pár perc múlva már kezdtem félni, mert még mindig ugyanazokat a lépteket hallottam a hátam mögött. Hátranéztem és egy magas férfi alakját véltem felfedezni. Most már nagyon megijedtem, futni kezdtem, a férfi szintén meggyorsította a lépteit és megszólítva megállt előttem. A szívem majdnem kiugrott a helyéből annyira megrémültem, de nem bántott, hanem mosolyogva azt mondta: ”Elnézést kisasszony, nem akartam megijeszteni, csak az elvesztett zsebkendőjét szeretném visszaadni”.A férfi pillantásában annyi melegség és szeretet volt, hogy zavaromban elpirultam és  alig tudtam megszólalni.

Végül nagy nehezen megköszöntem a férfinak a segítségét. Ez az ember rendkívül nagy hatással volt rám, állandóan rágondoltam, éjszakánként róla álmodoztam. Mindig magam előtt láttam azt a végtelen szeretetet sugárzó csodálatos szempárt és azt kívántam, hogy bárcsak újra láthatnám leendő táramat.

Gondoltam it az idő talán rám talált újra a boldogság.

Ez a vágyam hamarosan be is teljesedett, mert néhány nap múlva véletlenül ismét összefutottunk és akkor bemutatkozott, majd megkérdezte, hogy elmennék-e vele ebédelni? Boldogan igent mondtam és ez volt életem legszebb randevúja. A férfi halkan és lágyan beszélt, a hangja kellemes volt. Elmesélte az élete történetét, a munkájáról, kedvenc időtöltéseiről beszélt és engem is ezekről a dolgokról kérdezett. Egy idő múlva bevallotta, hogy már az első alkalommal vonzónak talált, sokat ábrándozott rólam.

Beszéd közben a férfi hozzám hajolt, átölelte a vállam, majd hirtelen szájon csókolt. Olyan édes volt az ölelése és a csókja, hogy szinte belekábultam. Nagyon boldog voltam, azonnal beleszerettem, éreztem, hogy Ő az akit nekem rendelt a sors.

----------

Hasonló társkereső hasonló társkeresővel

Társkeresők a hasonló társkeresőket keresik.

Minden ember a hozzá hasonló partnert keresi, akivel megérti magát és kellemesen el tud beszélgetni. Fontos az is, hogy az ízlésük megegyezzen és egyformán vélekedjenek a világ dolgairól, fizikailag, szexuálisan jól érezzék magukat egymással. Lényeges dolog, hogy a társkeresőknek hasonló legyen a műveltségi szintjük, mert csak így tudnak egymással hosszú távon is értelmesen kommunikálni a társkeresés problémáit megvitatni.

Nem szerencsés ha egy diplomás férfi elvesz egy általános iskolát végzett nőt, mert nagy lesz közöttük a társadalmi különbség, ami semmi jót nem szül. Egy idő után nem lesz beszédtémájuk, és egymás barátaival sem találják meg a közös hangot.

A pároknak lehetőleg hasonló legyen a hobbijuk, mert így nem kell különböző helyekre menniük ha szórakozni akarnak. Problémákhoz, vitákhoz vezethet ha mindketten más-más politikai nézeteket vallanak, vagy különböző a vallásuk. Kifejezetten előnyös, ha mindkettő társkereső ugyanazokat az ételeket szeretik fogyasztani, mert ez is erősíti a közöttük levő pártalálás egyetértést. A vegetáriánus lehetőleg ne válasszon olyan párt aki húst fogyaszt, mert a későbbiek során ez lenne az állandó vitatéma.

Nem könnyű dolog hozzánk hasonló ízlésű és gondolkozású társkereső személyt találni, de mégsem lehetetlen. Olyan helyen keressük a társunkat ahová mi is szívesen eljárunk, mert ott nagy valószínűséggel találkozunk vele. Ha mégsem, akkor forduljunk egy megbízható társkereső szolgálathoz, ahol sok ezer leinformált személy van nyilvántartva. Soha nem szabad feladni, a társtalálásban fontos a kitartás és akkor megtaláljuk a hozzánk illő társat, akivel jóban-rosszban hosszú távon együtt tudunk élni.